Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
181.900 Ft (143.228 Ft + ÁFA)
Menny.:
Audiofil fejhallgató erősítő
Gyártó: SPL
Elérhetőség: Előrendelhető
Nem értékelt

SPL Phonitor One

181.900 Ft (143.228 Ft + ÁFA)
Menny.:
Kívánságlistára teszem

Leírás

A Phonitor One egy audiofil fejhallgató erősítő innovatív Phonitor Matrix-szal és kiemelkedő hangminőséggel.

Két Burr-Brown OPA 2134 SoundPlus™ műveleti erősítő biztosítja az előerősítést. Ezeket kifejezetten audiofil áramkörökhöz tervezték, és rendkívül alacsony zajszinttel és minimális, mindössze 0,00008%-os torzítással rendelkeznek. A valódi FET fokozatnak köszönhetően az OPA 2134 20 V/µs fordulatszámot ér el, így nagy sebességű műveleti erősítő. Ez azonnali pozitív hatással van a lejátszás élénkségére. Ezen túlmenően a csatolókondenzátorok bypass kondenzátoraiként kis kapacitású filmkondenzátorok kerülnek a jelútba, ami biztosítja a nagyfrekvenciás jelkomponensek precízebb átvitelét. A kiváló Panasonic „Electric Double Layer” arany elektrolitkondenzátorokat csatolókondenzátorként használják. Az összes kondenzátortechnológia közül a legnagyobb tárolási kapacitást kínálják.

A fejhallgató-erősítő kimeneti fokozata push-pull erősítőként van kialakítva AB osztályú üzemmódban. A bipoláris tranzisztorok osztoznak a pozitív és a negatív félhullámok erősítésében, ami nagyobb erősítést és nagyobb kimeneti feszültséget eredményez, mint az A osztályú üzemben, ahol csak egy tranzisztor erősíti mindkét félhullámot. A végfok tranzisztorai termikusan kapcsolódnak, így különösen koherensen működnek, ami hozzájárul a konzisztens és stabil hangképhez. A tápegység kis forrásellenállású pufferáramkörrel rendelkezik, amely nagy áramtartalékot biztosít még alacsony impedanciájú fejhallgatók használatakor is.

A Phonitor Matrix a fejhallgató-erősítő forradalma.Lehetővé teszi a keverő és mastering mérnökök számára, hogy tökéletes mixeket hozzanak létre fejhallgatón, amelyek tökéletesen használhatók minden típusú sztereó hangszórórendszerben.

A Phonitor Matrix azonban nem csak a stúdióban való professzionális használatra készült. Lehetővé teszi a hifi rajongóknak, hogy a fejhallgatón is úgy élvezhesse a zenét. mint a hangszórókon keresztül. A zene általában sztereó hangszórókon történik, és lejátszásra keveredik. A fejhallgatón való hallgatás különbözik a hangszórón való hallgatástól. A legnagyobb különbség az, hogy a bal hangszóróból a jobb fülbe és a jobb hangszóróból a bal fülbe tartó hangjelek nem kereszteződnek. Ezek a keresztező jelek hiányoznak a hagyományos fejhallgató-hallgatásnál, mivel a fejhallgató egyik oldaláról a másikra nem mennek át jelek. Ez természetellenesen széles sztereó színpadot eredményez, és a hangforrások nem a megfelelő pozíciójukban kerülnek lejátszásra a sztereó spektrumban. Az SPL Phonitor Matrix ki tudja javítani ezt a hamis sztereó képet egy analóg áramkörrel. A Phonitor One „Crossfeed” paramétere folyamatosan állítható a keresztfeed vezérlővel. Az „Angle” paraméter a stúdió 30°-os szabványán van rögzítve. A hallgatási élmény tökéletesítéséhez a sztereó kép közepén lévő hangforrások szintjét csillapítani kell, amikor a Phonitor Matrix aktiválva van. Az eredmény az, hogy nem csak az összes hangforrás helye, hanem a hangereje is megfelelően van elhelyezve. A Phonitor One esetében ez a paraméter, amelyet a Phonitor Matrix esetében „Középpontnak” nevezünk, -1 dB vágási értéken van rögzítve, ami a legjobb választás a hangszíntér hiteles megjelenítéséhez. Hagyományos fejhallgatós hallgatás során agyunk képes kompenzálni a hamis lejátszási megjelenítés bizonyos szintjét – ez azonban nagyon kimerítő, és hallgatási fáradtsághoz vezet.

Paraméterek

Analóg bemenetek 2x 6.35 TRS balanced
1x RCA
Fejhallgatókimenet 6.35mm TRS
Impedancia:20 ohm
Frekvencia átvitel:10 Hz - 200 kHz
THD & N:0.002% (0 dBu, 1 kHz, 600 ohm)
Zaj (A-weighted):-99 dBu
Kimeneti teljesítmény 2 x 190 mW 600 Ohm
2 x 330 mW 250 Ohm
2 x 400 mW 47 Ohm
Külső tápegység 100- 240 V AC; 50-60Hz; 0.7 A ( bemenet ); 12 V DC, 1.5 A ( kimenet )
Méret (Szé x Ma x Mé) 210 x 49.6 x 220 mm
Súly 1.4 kg
Jótállás 2 év

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére